Алексиначко шеталиште: Ускоро без мајстора

Радници који уређују главну алексиначку улицу, популарно шеталиште, ускоро би требало да напусте градилиште. Након пролећних припремних радова, као и летошњих и јесењих радова на завршном сређивању пешачке зоне и делова неколико околних улица назире се крај ове велике и значајне локалне инвестиције.

Према речима председника општине Алексинац Ненада Станковића, извођач радова и надзорни орган тврде да се до краја следеће недеље очекује завршетак радова.

̶  Онда ћемо имати процедуру техничког пријема изведених радова и свега што следи иза тога. А ми који живимо овде у Алексинцу од тог тренутка па надаље имаћемо задовољство да у главној улици користимо трг и остали простор – изјавио је данас за наш сајт Станковић. 

Први човек општине истиче да је финансијска конструкција управо онаква како је планирана. Како је објаснио, има неких непланираних трошкова, али и уштеда, па у суштини једно покрива друго.

̶predsednik Nenad Stanković  Види се сада бенефит из опредељења да то финансирамо не из кредита, него реалним парама. Тако да после тако велике инвестиције, која је преко 170 милиона, што је за величину наше општине и величину нашег буџета заиста велика инвестиција, ми ћемо и даље задржати статус буџета који нема кредит – констатује Станковић, уз напомену да је Министарство привреде извођачу радова исплатило свој део новаца. 

По његовим речима, сада се исплаћује и део новца који се обезбеђује из локалног буџета и никаквих финансијских проблема нема када је у питању ова инвестиција.

Ово је заједнички пројекат Министарства привреде и Општине Алексинац који су из својих средстава издвојили по 74 милиона динара, с тим што алексиначка локална самоуправа мора да издвоји и око 30 милиона динара на име пореза, односно ПДВ. Тако да ће из општинске касе за уређење простора у центру Алексинца бити исплаћено око 104 милиона динара. Зато и не чуди да осим надзорног органа и стручних служби из Општинске управе, радове надгледа и стручно лице из ресорног министарства које је боравило ових дана у нашем граду.

За поменути новац биће уређена главна улица у дужини од 250 метара и укупно 140 метара улица Таушановићеве и Дракчета Миловановића, које у средишњем делу секу шеталиште.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 2 =