Zvezdana prašina

Aleksinački teatar na gostovanju u Atini

Glumci ansambla „Teatar 91” sledećeg vikenda gostovaće u Atini, gde će izvesti komad „Zvezdana prašina”, koji je po tekstu našeg čuvenog dramaturga Dušana Kovačevića, režirao Branislav Nedić. Publici u atinskom pozorištu „New Star Art Cinema” pokloniće se Aleksinčani Bojan Cvetković, Zorica Stevanović, Srđan Stojadinović i kruševački glumci Jelena Tomić, Jovana Đorić i Predrag Milenković. Ovo gostovanje naših glumaca pored Opštine Aleksinac, osnivača pozorišta, podržale su Ambasada Republike Srbije u Grčkoj i Opština Lavrio.

Simbolično će komad biti izveden 24. marta od 12 časova, na dan početka bombardovanja Srbije.

Milena Rašić‒ Prošlo je 20 godina NATO agresije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom, tog 24. marta 1999. godine zemlje učesnice u bombardovanju nisu zaobišle ni gradić kraj Južne Morave. U najtežim danima Aleksinac dobija prvu humanitarnu pomoć iz takođe malog grada na jugu Grčke – Lavria. Od tog dana nastaje jedna neraskidiva veza malih rudarskih gradova. I nakon 20 godina to prijateljstvo traje – podseća direktorka „Teatra 91” Milena Rašić. 

Prijateljstvo treba održati u najtežim, ali i u najradosnijim danima života, i preneti na mlađa pokolenja i to treba da bude motiv svima – dodaje direktorka.

„Zvezdana prašina”, komedija koju kreiraju bračne zgode i nezgode, premijerno je izvedena oktobra 2016. godine. Iako je pisana za drugi medij, televiziju, sadrži sve što je karakteristika Kovačevićevog stila, a glumci „Teatra 91”, već su ovim komadom pobrali simpatije publike u pozorištima širom Srbije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 11 =