Svetski dan plesa

Aleksinačke plesačice obeležile Svetski dan plesa

Aleksinac je juče bio jedan od mnoštva svetskih gradova u kojima je obeležen Međunarodni dan plesa i rođendan utemeljivača modernog plesa Žan Žorža Novera. U prepunoj sali Doma kulture nastupili su plesači Dens studija “Ronde”, a pored malih početnica, publika je imala prilike da vidi i državne i međunarodne prvakinje plesa.

‒ Danas obeležavamo Svetski dan plesa, tradicionalno kao i svake godine, međutim ovaj dan je poseban po tome što je danas jedan od najlepših praznika – Vaskrs. Mi jesmo mali klub iz malog grada, ali se dostojanstveno borimo i uspevamo u tome. Zaboravite na umor i zaigrajte. Igrajte svoju sreću, igrajte svoju tugu, svoja osećanja, snagu, nadu i što je najvažnije igrajte bez straha ‒ poručili su organizatori sa scene, a zatim je veče otvorila najmađa grupa veselih plesačica, takozvanih „Pčelicaˮ. 

Svetski dan plesa

Nakon „Pčelicaˮ smenjivali su se nastupi, mladih i starijih plesača aleksinačkog dens kluba, solo tačke i grupni nastupi. I mlađa i starija publika sve vreme oduševljeno je pratila neverovatnu igru, odlične koreografije i što je najvažnije pozitivnu energiju koja je dopirala sa scene.

Energiju na sceni dopunjavala je energija iza scene, ali i iz publike. Najmlađi posetioci bili su dovoljno hrabri da dođu do same bine, pa je paralelno sa koreografijom plesača iz Rondea publika mogla da vidi i ples razdraganih mališana ispred prvog reda.

Svetski dan plesa

Neki od Rondeovih igrača prvi put su se publici predstavili solo nastupom, a jedna od plesačica je na sceni proslavila i rođendan.

Svetski dan plesa

Svetski dan plesa
Plesačici Leni nakon nastua drugarice čestitale rođendan 

Svetski dan plesa ustanovljen je 1982. godine, na dan kada je rođen reformator plesa Žan Žorž Nover. Dens studio Ronde je ovaj datum obeležio uz podršku Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 2 =