Званично потврђени резултати локалних избора

Објављивањем у Службеном листу општине Алексинац озваничени су резултати недељних локалних избора на којима је убедљиву победу однела изборна листа под редним бројем један „Александар Вучић – За нашу децу”. По подацима општинске изборне комисије објављеним у поменутом документу од 41.414 уписаних бирача у бирачки списак гласало је 22.431 становник наше општине. Од овог броја 819 је било неважећих гласачких листића, док су на основу 21.610 важећих гласова расподељени мандати у наредном сазиву Скупштине општине.

На основу 13.576 гласова листа „Александар Вучић – За нашу децу” освојила је 29 мандата у новом сазиву, док ће коалиција СПС-ЈС у општински парламент заузети 8 одборничких места, јер је добила поверење 4.184 грађана. Група грађана „Иван Димић – За бољу општину Алексинац” са освојених 1.345 гласова заузеће два места у Скупштини општине, док су по један мандат освојили Народни покрет и Странка Руса Србије. Народни покрет је освојио 828 гласова, док је Странка Руса добила поверење 610 гласача.

У наредном сазиву Скупштине општине неће се наћи одборници Српске радикалне странке, која је на минулим изборима добила 553 гласа и Уједињене сељачке странке, која је освојила 514 гласова, што није довољно да се пређе цензус за расподелу мандата од 3 процената.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =