Златибор је далеко, али ТИЦA није

Љубитељи народних рукотворина, нарочито оних од вуне, не морају да чекају посету Златибору и да набаве цењене производе од ове врсте материјала. Синоћ je у просторијама Туристичко-информативног центра у Алексинцу отворена занимљива изложба поводом данашњег празника, Светог Трифуна под називом „Вино и народне рукотворинеˮ.

Алексинчани и њихови гости до 18. фебруара, до када је отворена изложба, могу набавити изложена вина из Винарије „Тодоровићˮ из Липовца код Ражња, као и одевне предмете: џемпер, прслуке, пуловере, тунике, шалове, капе, чарапе, попке и остале рукотворене. Све то по повољним ценама, од 150 динара до пет хиљада, и у различитим величинама од дечијих до оних за одрасле.

‒ Код нас може да се нађе и јефтино и вредно. Прслуци су, за сада, стварно, убедљиво хит и верујем да су лепши него што се на Златибору производе, али сви трче тамо да купе. Такви су наши људи. Имамо и декупаж, од наше драге Милице, најмлађе чланице, која их ради. Наши суграђани могу да дођу да погледају шта их занима, а ако имају потребе и да купе ‒ каже Живица Видановић, председница „Радиностиˮ, док нам показује предивне одевне предмете, израђене руком чланова удружења.

Поздрављајући госте, члан Удружења „Радиностˮ из Алексинца, који је и организатор ове изложбе, Драгослав Ристић је истакао да се друштво већ 18 година бави очувањем старих заната, традиције и културног наслеђа, и да то успешно чини, што показују и многобројна признања са домаћих и међународних смотри. Изложбу је отворио један од оснивача Удружења „Радиностˮ, Светислав Видановић.

Врата Туристичког информативног центра, у пешачкој улици, где је изложба постављена отворена су ових дана од 9 до 16 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =