Ženski orkestar

„Женски оркестар” у Алексинац доводи Вука Костића, Калину Ковачевић, Нелу Михаиловић…

Каква је судбина уметника данас? Да ли уметност мора да изађе на тржиште и шта доноси та нова околност? Питања су која кроз адаптацију Анујевог комада „Женски оркестар” покушава да одгонетне редитељ Југ Радовојевић. Тема се односи на музичаре симфонијског оркестра пред које на самом почетку стаје представник власти и обавештава их да – држава више није у стању да финансира непрофитабилне институције, те да се због тога оркестар премешта на тржиште, каже редитељ.

Алексиначка публика имаће прилику да погледа ово Радивојевићево остварење у изведби ансамбла Народног позоришта Београд, 11. марта од 20 сати. На сцену алексиначког Дома културе изаћи ће глумци Бојана Стефановић, Даниела Кузмановић Павловић, Нела Михаиловић, Калина Ковачевић, Златија Оцкољић Ивановић, Јелена Хелц Весковић, Вук Костић, Бранислав Томашевић, Даниела Тодоровић (Марија Јовановић) и Милан Шавија, (Милош Дмитровић).

Ženski orkestar
Нела Михаиловић и Бранислав Томашевић; фото: Народно позориште Београд

̶ За нашу браншу данас нема важније теме од ове којом се бавимо у Женском оркестру. То су питања реформе у култури, односа власти према уметницима, односа уметника унутар бранше, односа институција и такозваног тржишта према уметницима… – наводи редитељ Југ Радивојевић и додаје: – Највећи део реплика припада Анују, а тек један мањи део, нама ауторима адаптације. Ми смо донели нову околност која је променила жанр и стил и створила нове услове за игру и тумачење. 

У Центру за културу и уметност поручују да је продаја карата у току по цени од 400 динара за партер и 300 динара, за последња три реда у партеру и балкон.


(Информације и резервација улазница на тел. 018/ 800 160 и 064/ 893 37 26) 

Фото са насловне: Народно позориште Београд 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =