bolnica

Због зараженог пацијента, само хитне операције

Хирушко одељење Опште болнице у Алексинцу и поред труда запослених још увек не може да ради у пуном капацитету. Након што су обновили такозване заказане операције десило се оно чега су се прибојавали, а није се могло утицати на след догађаја. Пацијен који је имао негативан ПЦР тест, највероватније је био инфициран, као хитан слуачј хоспитализован је на хирушком одељењу.

− Као што вам је познато, ми смо прошле недеље имали мини епидемију, да тако кажем, у сред епидемије. Имали смо осам позитивних пацијената и четири позитивна радника. Инфекција је унешена преко пацијента који је у моменту пријема био негативан на тестирању и после неколико дана се развила клиничка слика. Када се то установило већ је било заражених. Радници су одмах након прегледа од стране пнеумофизиолога упућени на кућно лечење, а пацијенти су послати у ковид болнице. Један број пацијената је послат кући уз адекватну терапију. Тако да што се тога тиче, нико од њих није животно угрожен и тиме смо задовољни – објашњава др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу уз напомену да се редовно предузимају заштитне мере, али оваква изненађења су увек могућа.

Наш саговорник каже да је Одељење дезинфиковано, и да ће се рад нормализовати за десетак дана.

− Ми се надамо да ћемо следеће или оне друге недеље, значи у периоду од седам до десет дана почети, вратити се заправо, на рад који је био и пре овога. Ми смо преко педесет посто подигли број услуга, наручито операција. Причам о операцијама које су елективне, планиране. Мало нас је ово успорило, међутим молим за разумевање грађана, јер заиста је то виша сила. Видите какав је и скок заражених у читавој општини − каже др Видић уз напомену да је то просто речено само слика онога што се дешава ових дана.

Оно што је битно за пацијенте, хитни хирушки захвати се раде у Општој болници и хирушко одељење за такве кориснике је било доступно и није прекидало рад.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + six =