Због овога Мозговци шаљу петицију на све стране

Мештани села Мозогово од пре неколико дана су веома забринути због сумње да ће им једна важна институција у наредном периоду отићи из села. Од прошлог месеца, тачније 26. новембра, тамошња пошта променила је своје радно време, тако што сада ради знатно краће. То је био сигнал мештанима и Савету месне заједнице Мозгово да дигну свој глас зато што су убеђени да након скраћивања радног времена следи одлазак поште из села.

Савет месне заједнице Мозгово на седници одржаној истог дана је донео одлуку да се обрати руководећим људима Поште, како у радној јединици Ниш, тако и у Централи у Београду са захтевом да се врати старо радно време, које би осим задовољавања потреба мештана дало и одређену сигурност опстанка ове поште. У допису стоји то да она никада није радила у режиму скраћеног радног времена а да оно опслужује 400 овдашњих домаћинстава. У упућеном допису се још и каже да у селу ради основна школа са 90 ђака, предшколска установа, амбуланта, неколико приватних предузетника, постоји фудбалски клуб, и стадион са трибинама, као и културно уметничко друштво које има три ансамбла. Ту се налазе и две православне цркве. 

Мозговци још истичу да у њиховом селу пошта постоји већ 60 година и веома је значајна за живот и рад села, па поручују да им овакви потези руководства нису најјаснији ако у виду има напора државе за опстанак села. За њих, пошта је један од симбола живота у селу.

Овај свој захтев Савет месне заједнице је поткрепио и са потписима око 150 грађана, на чији је захтев одржана седница Савета. Да ли ће се ова прича завршити само на дописима са руководством Поште, или ће Мозговци своје захтеве слати другим актерима који би им помогли, остаје да се види. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 4 =