sneg-u-Aleksincu

Zbog nevremena vanredna situacija

Usled elementarne nepogode izazvane snežnim padavinama i jakim vetrom, na jutrošnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji čitave opštine. Prema rečima zamenika predsednika opštine Čedomira Rakića, u raščišćavanje nanosa uključena je sva mehanizacija, kojom opština raspolaže, ali jak vetar otežava normalizaciju saobraćaja.

vanredno-stanje-sneg-Aleksinac– Na svim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano, čak imamo i putne pravce gde dolazi do zastoja. Imamo veliki problem i sa seoskim ambulantama, jer jedan broj lekara i medicinskog osoblja jutros nije došao na posao, s obzirom da i autobuske linije ne rade. Prema informaciji dobijenoj od dispečera jutros su redukovani svi polasci autobusa iz pravca Niša ka Beogradu, odnosno ka Aleksincu. Zatvoren je i auto-put iz pravca Niša ka Beogradu i iz pravca Beograda ka Nišu, kod hotela Nais.

Prema Rakićevim rečima i putni pravac prema Bobovištu je u jako teškom stanju. Radi se o regionalnom putu, koji je i veza za naše lokalne puteve.

– Mi smo sada prinuđeni da čistimo ne samo lokalne puteve, već da se, tamo gde je potrebno, uključimo i u čišćenje regionalnih puteva, jer vozila republičkog Preduzeća za puteve nisu u mogućnosti da izađu na svim pravcima. Angažovali smo četiri kamiona Javnog preduzeća za puteve, jedan veliki kamion iz Komunalnog preduzeća i tri skip mašine koje će raditi na uklanjanju snega sa kolovoza.

Ekipe javnih preduzeća na raščišćavanju puteva radiće tokom celog dana i noćas, kaže Rakić, a ako to ne da efekta uključiće se i privatni sektor. Trenutni problem nije u mehanizaciji, kako on kaže, već u jakom vetru i nanosima koji otežavaju čišćenje.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − three =