Завршено обележавање Европске недеље мобилности

Последње активности у оквиру обележавања Европске недеље урбане мобилности, која је посвећена смањењу употребе аутомобила и подстицању здравог начина живота одржана је данас.

Од 12 сати и 15 минута, а у циљу промоције Европске недеље мобилности, одржана је шетња функционера Општине Алексинац, чланова Савета за здравље општине Алексинац и Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац са децом из Предшколске установе „Лане“ од зграде Општине Алексинац до платоа испред Центра за културу и уметност.

Након тога уприличена је додела награда за најбоље радове који су пристигли на ликовни конкурс, а на тему здравог начина живота.
У категорији предшколског узраста тротинете су добили Нина Митић, Маша Станковић и Дуња Стојковић.
Основци су добили бицикле и то у категорији од првог до четвртог разреда Ђурађ Васиљевић, Сергеј Јовановић и Андрија Ранђеловић, а када је реч о старијим основцима, најбоље радове су послали Теодора Павловић, Милена Стефановић и Ђорђе Џонић.
Награде у виду електричних тротинета добили су средњошколци, Александра Анђелковић, Алекса Потић и Наталија Живадиновић.

На крају ове манифестације најављено је усвајање Плана одрживе урбане мобилности општине Алексинац за период 2021-2030. године који ће се кроз два дана наћи на дневном реду седнице Скупштине општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =