Завршена Европска недеља мобилности

Као и ранијих година, и ове године успешно је општина Алексинац учествовала у Европској недељи мобилности.

Данашњи, завршни дан, обележен је такмичењем у трчању, након кога је следила додела награда победницима на фото-конкурсу и победницима на такмичењу у трчању. Пре доделе награда, присутнима се обратио председник општине Далибор Радичевић.

– Толико смо радили прошле године и ове године можемо да сагледамо кроз награду коју смо као општина добили за организацију прошлогодишње Недељне урбане мобилности, где је Општина Алексинац добила милион динара, које ћемо искористити за пројектовање бициклистичких стаза овде код нас у Алексинцу – најавио је Далибор Радичевић.

Током данашње трке, учесници су били подељени у више старосних граница и према полу. Најстарији победници освојили су електричне тротинете, такмичари млађе категорије тротинете а промотивне материјале добили су учесници, који су освојили треће место.

Такође, подељене су награде, које су освојили учесници фото-конкурса. За овај конкурс било је пријављено 102 кандидата а Комисија за одабир најбољих фотографија на фото-конкурсу је одабрала три најбоље. Победници су освојили награде у виду дечјих тротинета.

На конкурсу су учествовали и грађани општине Алексинац. За такмичење у тој категорији пристигло је 58 фотографија и Комисија за одабир најбољих је одабрала три најбоље. Победници ове категорије награђени су електричним тротинетима.

Циљ обележавања Европске недеље урбане мобилности је скретање пажње на то колико је значајно да се користе алтернативни начини превоза попут бицикла, тротинета, ролера. Такође, скреће се пажња на значај правила понашања учесника у саобраћају, а посебно је скренута пажња на едукацију и превенцију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − sixteen =