Заветници код Руског споменика: Братство и савезништво које траје вековима

Милица Ђурђевић Стаменковски, лидер и председница Српске странке Заветници данас је, боравећи у Алексинцу, одала пошту и положила цвеће на споменик палим руским добровољцима у Првом српско-турском рату 1876. године који се налази на Брђанки. Она је том приликом подсетила јавност на значај српско-руског пријатељства и на историју дипломатских односа између Србије и Русије.

Она је истакла да је у времену једне свеобухватне и глобалне пропаганде против руског народа, више него икада важно да подсетимо на наше братство, савезништво и солидарност која траје вековима.

− Српско-руски дипломатски односи трају готово 170 година и српско-руско савезништво је увек било окосница наше спољне политике. И у сусрет првој конститутивној седници Народне скупштине када планирамо да иницирамо усвајање резолуције којом ће се Србија обавезати да неће уводити санкције ниједној међународно признатој држави и да ће водоти самосталну и суверену спољну политику, сматрали смо да овај споменик има посебну симболичку вредност и значај. Где код постоје овакви примери херојства, јунаштва и наше братске солидарности ми прилажемо венце и сматрамо да на тај начин оживљавамо не само успомену на страдале већ и на пријатељство које траје вековима и које се увек потврђивало у тешким временима ‒ каже лидерка ове парламентарне странке у изјави за наш медиј.

Она додаје да без обзира какве су околности биле и колико су велике силе које су претиле и српском и руском народу, да смо ми заједно на крају увек побеђивали када смо били на истој страни и када смо се раме уз раме борили за слободу, за вредности, за породицу, за хришћанску цивилизацију и за оно што јесу карактеристике и српског и руског живља.

Милица Ђурђевић Стаменковски се захвалила Општинском одбору странке и свим грађанима овог краја на подршци коју су јој пружили на претходним изборима.

 ‒ Нарочито сам поносна на читав југ Србије, јер су Заветници на југу остварили одличне резултате. Не само због тога што је југ патриотски орјентисан, увек је био и одазивао се у невољама својој отаџбини, већ због чињенице да смо ми преко 70 посто времена у кампањи потрошили на квалитетан начин и искористили да обиђемо све општине на југу Србије – завршила је Ђурђевић Стаменковски своју изјаву за наш портал уз изражену наду да је ово почетак нове епохе када је у питању присуство ове странке у општини Алексинац.

Након шетње градом и разговора са грађанима Милица Ђурђевић Стаменковски је присуствовала званичном отварању и освештавању просторија ове странке у Алексинцу, које се налазе у Тржном центру, у улици Мајора Тепића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =