У Дому омладине: Акрилни пејзажи у бојама јесени

У Дому омладине данас у подне отворена је занимљива ликовна изложба на којој се каснијим радовима представио алексиначки академски сликар мр Павле Насковић. Изложба је посвећена обележавању данашњег празника Светих апостола Петра и Павла, па је било логично што је у част ових светаца тропар, на самом отварању изложбе, отпевао протонамесник Горан Митић.

 

Изложба је привукла велику пажњу па је Дом омладине био пристојно испуњен. Љубитељи Насковићевих пејзажа овог пута имају прилику да виде и новину у његовом стваралаштву, другачији колорит, а и техника стварања.

‒ Ове слике су настале у природи, у пејзажу. Али сам ја сликао један јесењи пејзаж, сликао сам више зимски и кршевити пејзаж са стенама. Тако да су боје неминовно морале да буду усклађене са природом, са мотивом који сам сликао. Уједно, може се рећи да су светлије боје, другачије су од оних из ранијег периода. Вероватно то долази тако код сликара, да се то мења. Овог пута сам ја у таквом једном простору где су слике светлије, пуно светије. Пошто сам сликао више камен као што је Врмџинград, као што је Сићево, као што је Сићевачка клисура, онда је неминовно морало да се нешто и промени у сликању, у начину сликању. Друго, што је исто важно, јесте да су сва ова платна исликана акрилом. Он је далеко светлији – каже за наш медиј мр Павле Насковић.

Овај уметник ни овог пута није одустао од великог платна. Павле Насковић је дуго присутан у ликовном животу ове средине и Србије, али овог пута доноси и нешто ново, особно у преношењу пејзажа на платну. Због квалитета и реномеа које имају Павлетова дела и напоменуте новине треба посетити ову изложбу која траје до краја месеца. Изложба се може погледати радним даном од 8 до 20 часова.

Изложбу слика Павла Насковића “Предели” организовао је Центар за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =