Жандармерија и овог пута била на висини задатка

Алексиначка локална самоуправа је и за овај Дан општине наставила прошлогодишњу праксу да за ову свечаност у госте позове неке од колектива који раде и живе у нашем окружењу да представаве своје потенцијале. Прошле године су то била јавна комунална предузећа, а сада Црвени крст Алексинац и одред Жандармерије који је стациониран у нашем граду.

Интересовање за део материјално-техничких средства која је ова јединица изложила у главној улици Књаза Милош, од Дома културе према згради општине, је било велико како међу најмлађима тако и код одраслих. Љубазни представници Жандармерије су били на услузи малишанима за сликање, да им помогну да се попну и уђу у постављена возила, а старијима да објасне неке новине када је у питању осавремењавање опреме.

У улици Момчила Поповића излагач је био Црвени крст Алексинац, који је имао чиме да изађе испред својих суграђана.

Презадовољан са оним што се могло видети на овим смотрама је био и председник општине Алексинац Далибор Радичевић, који није крио задовољство у изјави за наш медиј.

‒ Могли смо да видимо наш Црвени крст који је репрезентовао све оно чиме и сада располаже, и показао која је сврха њиховог постојања. Посебно бих се захвалио Жандармерији и Минстарству унутрашњих послова, зато што смо видели да је код њих највећа гужва. Деци је био најзанимљивији њихов приказ и могућност да се крећу ужетом уз помоћ жандара и друго – појаснио је председник.

Он је објаснио да је један од циљева организовање оваквих смотри и позив суграђанима да се укључе у обележавање празника.

‒ Оно што нам је циљ и прошле године и са оном опремом коју поседују наша комунална предузећа и сада са Црвеним крстом и Жандармеријом јесте да и грађани сами схвате значај Дана општине. Да је ово и њихов дан и да треба да дођу у центар града да ту заједно са нама прославимо Дан општине – каже на крају своје изјаве наш саговорник.

Грађани који су обилазили ове смотре имали су могућност да буду и хумани. Могли су да буду добровољни даваоци крви, јер је била у једном делу организована акција.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =