Заменица председника одборницима о градњи инфраструктуре

На седници СО Алексинац, одржаној крајем прошле седмице, одборнике и друге присутне о раду локалне самоуправе између два заседања општинског парламента, известила је заменица председника општине Маријана Радивојевић.

Она је побројала више инфраструктурних радова који су ових дана започети на територији наше општине. Ради се о санацији коловоза у улици Војске Југославије, Вука Караџића и Мајора Тепића, затим  радови на изградњи кружног тока на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке. Започети су радови на изградњи фекалне канализације у делу улице Скојевска, а такође је настављена санација дела општинског пута Житковац-Витковац од Кормана до Горњег Љубеша, као и санација дела општинског пута Трњане-Јаковље који се ради до Доње Пешчанице.

Заменица председника је најавила и будуће радове.

‒ Крајем месеца би требало да се крене са радом уређења дворишта иза Катастра са израдом паркинг простора, као и санација водопропуста на сеоској улици у Рсовцу и завршетак уређења кеја на Моравици – казала је Радивојевић, уз напомену да ће ти радови започети чим дозволе временски услови, односно када нема мраза.

Одборници су информисани и о припремама за нове радове. Заменица је казала да су у  току  избори извођача за наставак радова на Дому културе у Тешици, за санацију Дома културе у Горњем Сухотну, за израду пројектне документације за реконструкцију уличне расвете у делу улице Спортске од Пиварског до Висећег моста, а расписана је и јавна набавка за одржавање мобилијара на јавним површинама.

‒ Такође бих вас известила о раду Одељења за локални и економски развој које је учествовало на разним конкурсима од августа 2021. године до данас, тачније на неких 14 конкурса. Од тих 14 конкурса прихваћена су 4, а за четири очекујемо позитиван исход у току 2022. године – каже заменица.

Она је обавестила Скупштину да је председник општине био службено одсутан, јер је у Аранђеловцу потписивао уговора са Министарством рударства и енергетике који се тиче програма финансирања енергетске санације за стамбене куће, породичне куће, стамбене зграде и станове.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − nine =