Захтеви за паркирање уместо Савету шаљу се „Комуналним услугама”

Примедбе и захтеви, које грађани буду упућивали Савету за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, прослеђиваће се на другу адресу. На јучерашњој седници овог тела донет је Закључак да се сви захтеви чији је предмет паркирање, прослеђују на даљу надлежност ЈКП „Комуналне услуге” Алексинац.

Ова одлука је образложена чињеницом да је напред именованом јавном предузећу поверено обављање послова управљања јавним паркиралиштима. Зато је препорука да грађани своје захтеве око паркирања одмах достављају Јавном комуналном предузећу „Комуналне услуге”.

Тако и захтеви, који су пристигли  од Републичког фонда за здравствено осигурање у Алексинцу, за обележавање два паркинг места и станара Улице Дракчета Миловановића у Алексинцу за обележавање паркинг места испред својих стамбених објеката, биће прослеђени алексиначком комуналном предузећу.

На седници је усвојен предлог Програма за рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2022. годину и исти се упућује Агенцији за безбедност саобраћаја Републике Србије, која ће се изјаснити о овом документу. Ово је само први корак у доношењу Програма за следећу годину и након добијања сагласности следи његово уклапање у оквиру буџетских могућности, па затим поновно тражење сагласности и, на крају, његово усвајање од надлежних институција.

Савет је формирао и две радне групе. За координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за техничко регулисање саобраћаја чиниће: Јасмина Миленовић, Милош Милошевић и Милош Цолић, док Радну групу Савета за безбедност саобраћаја чине: Иван Петровић, Никола Стевановић и Драган Чоловић.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =