За сада без рестриктивних мера, учесталија дезинфекција јавних површина

У протеклој седмици у Општој болници у Алексинцу детектовано је двадесет троје новозаражених пацијената од 115 тестираних, чуло се на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац. Директор ове јавне установе, др Горан Видић, сматра да и поред приметног повећања броја људи који долазе у болницу, већина њих није позитивна, па овакво стање није аларманто.

Видић је изнео и податак да се један радник на интерном одељењу ове установе тренутно налази у изолацији и да је у питању спољни контакт из породице, тако да је са те стране ситуација у овој установи још увек повољна.

− У складу са препорукама још ове недеље, онолико колико можемо, урадићемо редовне оперативне и друге програме и контроле, а од наредне недеље ћемо почети да примењујемо стриктна Ковид правила. Тако да за сада, гледано изоловано, то није аларматно, међутим остаје да се прати каква је републичка ситуација и шта ће ново стизати за нашу оштину – казао је др Видић.

Што се тиче Дома Здравља, у овој установи је у протеклој недељи урађено 15 тестова са индикацијама на Ковид и 64 комерцијална теста, односно на захтев грађана, и детектовано је укупно троје позитивних, рекао је директор Дома здравља др Родољуб Живадиновић и нагласио да се. у односу на претходне недеље проценат првих прегледа у Ковид амбуланти није значајно повећао.

Обједињени подаци из Опште болнице и Дома здравља показују да је у току протекле недеље откривено укупно 26 новооболелих од вируса корона, што је је у просеку четири дневно.

− Дефинитивно ми не можемо да побегнемо од овога што се дешава у Србији. Питање је када ће то доћи код нас, сигурно касније, јер смо касније завршили претходни талас па ће и овај касније да почне. Сматрам да треба да учунинимо све што је до нас, да се то ублажи уз придржавање донетих мера − сматра Живадиновић.

Штаб на данашњој седници није донео нове рестриктивне мере, већ је инсистирао на контроли спровођења ранијих одлука, и наложио „Комуналним услугама” да недељно три пута врше дезинфекцију свих јавних површина у шетачкој зони, на пијаци и око ње, на стадиону за мале спортове, као и круга Опште болнице и простора око Дома здравља и Ковид амбуланте у Житковцу.

Чланови Штаба су се позитивно изјаснили о захтеву Самосталне синдикалне организације Предшколске установе „Лане” Алексинац, да се у тој установи одржи избор за руководство синдикалне организације, уз препоруку да се избор спроведе на отвореном простору, у дворишту централног објекта у Мишићевој или у Великој сали Дома културе уколико то временски услови не дозволе, уз поштовање свих прописаних мера Владе Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =