За ревакцинацију кинеска, а за вакцинацију и руска

На пункту за вакцинацију у алексиначком Дому културе данас је настављена вакцинација грађана који примају прву дозу вакцине. Ревакцинација кинеском вакцином, односно вакцинација другом дозом, није престајала ни за време празника. И данас до 15 часова је ревакцинација, а од 15 до 20 часова по позиву еУправе вакцинишу се грађани са првом дозом кинеске и руске вакцине. Пре неколико дана алексиначком Дому здравља достављено је 350 доза руске вакцине.

Ревакцинација америчком вакцином је већ завршена. Иако је незванично најављено добијање нових количина такозване америчке вакцине, или прецизно казано Фајзер-биотекове вакцине, за сада се не зна тачан датум допреме у нашем граду.

Сви заинтересовани за било коју вакцину треба да се пријаве преко еУправе, што је предуслов да и они буду позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

До јутрос је у Алексинцу вакцинисана 2.961 особа, што је 7 одсто одраслог становништва општине Алексинац, односно 6,17 одсто укупног становништва. Највећи број наших суграђана, 2.633 вакцинисано је кинеском вакцином, а дато је и 185 америчких, као и 143 руских вакцина.

Ревакцинација кинеском вакцином траје већ недељу дана и другом дозом вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Из алексиначког Дома здравља поручују грађанима да ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију, а позив нису добили, да се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како би здравствено особље контактирало Београд и утврдили где је проблем.

Иначе, након ових празничних дана, пункт за вакцинацију опет ради од 8 до 20 сати, с тим што се до 15 сати вакцинишу грађани другом дозом кинеске вакцине, а од 15 до 20 сати се вакцинишу грађани првом дозом кинеске, као и руске вакцине.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 2 =