За пољопривредну механизацију субвенције и од министарства

Пољопривредници, односно сточари, који су пропустили прилику да конкуришу код локалне самоуправе за субвенције приликом набавке пољопривредне механизације имају шансу да им део уложених средстава врати држава.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписала је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству за ову годину.

Захтеви се подносе у периоду од 4. септембра до 2. октобра преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји, а овим позивом обухваћене су инвестиције које су у потпуности реализоване у периоду од 1. марта 2022. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Један од услова за пољопривреднике је и да је укупна вредност инвестиција за које се подноси захтев за остваривање права на подстицаје једнака или већа од 80.000 динара, а највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари по захтеву за једну календарску годину износи 800.000 динара.

Информације у вези са расписаним Јавним позивом доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и контакт центра Управе за аграрна плаћања, као и на званичној веб презентацији еАграр.

Фотографије: Илустрација (Фотографије са овогодишњег Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seven =