За најугроженије помоћ у три наврата

На иницијативу Црвеног крста Србије већ 11. годину заредом Влада Србије, а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбеђује пакете, односно средства за набавку артикала хране и хигијене за општине друге, треће и четврте групе развијености међу којима спада и општина Алексинац.

Овдашњи Црвени крст је у понедељак започео акцију поделе пакета и планирано је да 500 породица које су социјално угрожене на територији општине Алекснац, у наредна два месеца добију пакете хране, хигијене и брашна.

− Упоредо са овом поделом, са Немачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ) и Црвеним крстом Србије извршили смо дистрибуцију 50 пакета хране и хигијене за 40 најугроженијих породица на територији наше општине. Иначе, овај пројекат траје три месеца, тако да ће и наредна два месеца исте породице добијати пакете − рекао је Милан Терзић, секретар Црвеног крста Алексинац и додао да ће се према најави Немачке организације за међународну сарадњу пројекат наставити јануара, фебруара и марта месеца идуће године.

Такође, у алексиначком Црвеном крсту паланирају да у децембру и јануару наредне године, са Црвеним крстом Србије и са UNICEF-oм који је донатор поделе новчану помоћ, односно 63 најугроженије породице на нашој територији добиће помоћ у износу од 150 долара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + two =