За крај изложба кућних љубимаца

Завршна манифестација „Дечије недеље” ученика Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника је показала колико је мало потребно да би малишани били срећни. На спортским теренима ове школе, минуле суботе, одржана је 12. изложба кућних љубимаца која је четврти пут по реду имала хуманитарни карактер.

Ученици ове образовне установе су и овог пута са поносом прошетали своје љубимце и показали се као веома одговорни власници и хуманитарци. Било је ту љубимаца различитих категорија, а паса је као и увек било највише, укупно 14. Изложене су биле четири маце и пет птица, тачније три папагаја, један пар штиглица и један певац, затим два зеца, два хрчка и један акваријум.

Овог пута бирани су три најлепша љубимца по категоријама и нај љубимац изложбе који су награђени пехарима, медаљама и дипломама.

Организација ове изложбе кућних љубимаца и овог пута припала је наставници Сузани Ристић и њеним колегиницама које су са њом од самог почетка, Јасмини Марковић и Марији Петровић, а већ једну деценију њихов партнер у реализацији манифестације је Кинолошко друштво „Миливоје Прендић”.

Ова изложба имала је и хуманитарни карактер, јер су посетиоци манифестације могли да купе балоне које је донирала фирма „Декор”. Новац који је скупљен, а сума је скромна,  биће уплаћен на жиро рачун њихове колегинице и наше суграђанке Јасмине Дилкић како би отишла на лечење у Турску. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =