За Дан општине Ражањ захвалнице културно-уметничким друштвима

Свечаном академијом и полагањем цвећа на спомен-обележје у центру насеља, општина Ражањ је данас обележила свој празник и дан када је ослобођена у Другом светском рату. Тим поводом за посебан допринос организацији културно-уметничких манифестација захвалнице су додељене културно-уметничким друштвима „Сава Јеремић” из Ражња, „Видовдански вез” из Смиловца и „Витошевац” из Витошевца.

Општинско признање Похвала припало је Далибору Ђорђевићу из Рујишта, најбољем студенту у класи Криминалистичко-полицијског универзитета Београд и то за изузетне резултате у области науке и образовања. Похвалу за учињено хумано дело је добио Слободан Живановић из Мађера, ктитор цркве монтажног типа посвећене Светом првомученику и Архиђакону Стефану у истоименом селу.

Међу присутним гостима на обележавању Дана општине Ражањ били су Чедомир Ракић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Предраг Бабовић, начелник Нишавског управног округа, Епископ крушевачки господин Давид и представници локалних самоуправа и државних установа са којима Ражањци имају сарадњу.

У кратком филму емитованом на свечаној академији гостима су приказана достигнућа у свим сферама јавног живота постигнута у протеклих годину дана. У име домаћина присутнима су се обратили Добрица Стојковић, председник општине Ражањ и Ивана Здравковић, начелница општинске управе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =