YourJob: Нови позив младима из Алексинца

У оквиру пројекта „YourJob” Каритас Србије расписао је нови Конкурс за доделу бесповратних новчаних средстава намењених младима узраста од 15 до 30 година из Алексинца, Зрењанина и Руме. У питању је програм самозапошљавања, где ће младима бити пружене различите услуге саветовања, обуке за писање бизнис и финансијских планова и похађање Бут кaмпа (Boot camp) како би усавршили и на крају реализовали своје бизнис идеје.

− Право на учешће имају сви заинтересовани млади људи, који могу и удруживањем две или више особа да аплицирају за своје бизнис идеје, с тим што се грантови додељују за појединачне бизнис идеје без обзира на број учесника у тиму. Грантови представљају бесповратна средства намењена за покретање приватног бизниса или социјалног предузећа у износу од 5200 евра у динарској противвредности по бизнис идеји – поручила је Јована Стојановић, саветница на пројекту YourJob.

Подношење пријаве се врши попуњавањем Захтева за учешће у програму запошљавања који се може преузети са сајта Каритаса Србије, заједно са мотивационим писмом (у формату А4) до две стране, где ће млади моћи укратко да представе своју бизнис идеју, своју мотивацију, због чега желе да покрену свој бизнис и да се укратко кроз то мотивационо писмо представе.

− Након подношења пријава и затварања конкурса, 31 марта, наша комисија на националном нивоу одабраће најбоље идеје, након чега ће млади похађати Бут камп, који ће највероватније бити одржан на Фрушкој гори. На поменутом Бут кампу имаће прилике да са Смарт колективом, организацијом из Београда, раде на усавршавању својих бизнис идеја, учењем писања бизнис и финансијског плана, а имаће и прилику да развијају своје бизнис планове под менторством људи из Смарт колектива – додала је Стојановић.

У првом Конкурсу пројекта YourJob учествовало је осам кандидата из Алексинца, али с обзиром на целокупну ситуацију са Короном само четворо је предало своје бизнис планове од којих је двоје добило бесповратна средства. Тамара Матић је отворила фирму „Гравирко”, а од добијених средстава купила је машину за гравирање, док је Илија Ранђеловић са својом браћом покренуо дестилерију „Ранђеловић” која се бави производњом ракије и џина.

Пројекат YourJob реализије Каритас Србије заједно са Каритасом Алексинац, Бискупијским Каритасом Срем и Бискупијским Каритасом Зрењанин. Пројекат је финансиран од стране Аустријске развојне агенције, Реновабиса и Каритаса Аустрије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + nine =