Vučić u Aleksincu obišao hotel Bosforus

U sklopu zvanične posete Vlade jugu Srbije, danas su u Aleksinac stigli premijer Aleksandar Vučić i ministri u Vladi Republike Srbije. Pored premijera hotel Bosforus obišli su i ministar privrede Goran Knežević, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić i turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj. Funkcionere su dočekali predstavnici lokalne vlasti, direktori javnih preduzeća, kao i brojni privrednici.

vucic u bosforu foto1
Premijer Aleksandar Vučić obišao je hotel Bosforus i razgovarao sa čelnicima lokalne samouprave i privrednicima i investitorima iz Aleksinca

Polučasovna poseta počela je i završila se obilaskom prostorija hotela Bosforus, pri čemu je premijer imao samo reči hvale za objekat koji je sagradio turski biznismen. Vučić se zahvalio vlasniku hotela Fevziju Šiljiku jer je od nečega što je, po njegovim rečima, predstavljalo ruglo u našoj zemlji sagradio prelep hotel.

– Želim da vam se zahvalim jer ste od nečega što je bilo ruglo naše Srbije napravili prelep hotel i divne terene. To spolja ne izgleda tako dobro, ali ko uđe unutra može da vidi koliko je sve dobro urađeno i napravljeno, kao i da razume kolika su ulaganja bila, posebno kada se uporedi sa onom nekadašnjom ruševinom. Mi vam stojimo na raspolaganju, dobrodošli ste da ulažete u svaki deo Srbije. Želimo vam mnogo uspeha i da i naredne generacije i njihova deca ulažu u Srbiju i da se bore za rad i profit ovde.

vucic u bosforu foto2
Vučić je zahvalio turskom investitoru Fevziju Šiljiku jer je od nečega što je predstavljalo ruglo Srbije sagradio prelep hotel

Naša zemlja želi prijateljske i dobre odnose sa Turcima, a svi oni koji su do sada ulagali poštovali su propise, rekao je Vučić i podsetio na turskog državljanina koji je u Krupnju otvorio fabriku tekstila i na taj način doprineo razvoju ove opštine nakon poplava.

– Ja nikada neću zaboraviti, nama Krupanj ne bi preživeo da Taner Bujukdžan nije otišao tamo i napravio fabriku. A onda i svi Turci koji su dolazili, bili su vredni, uvek poštovali propise. Mi smo srećni i vama uvek na usluzi i raspolaganju. Želimo da vam omogućimo da zaposlite što više naših ljudi, a to će značiti i dalje razvijanje. Ono što je najvažnije, nema to veze sa vladama, već sa ljudima. Želimo prijateljske odnose sa Turcima i imaćemo ih.

Nakon posete Bosforusu, premijer Vučić se vratio u Niš gde je svečano otvorio fabriku jedne od vodećih turskih tekstlnih kompanija „Aster tekstil“, a time je ujedno, nakon sedmodnevnog boravka, završena i zvanična poseta Vlade jugu Srbije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − two =