Враћају се кадрови, повећава се број операција

Повољна епидемијска ситуација повољно је утицала и на положај нековид пацијената који чекају на услуге Опште болнице у Алексинцу. Почели су да се раде оперативни захвати код особа које су чекале на операцију. За сада постоје и одређени проблеми са кадровима. Два анестезиолога су се вратила из ковид болнице Клиничког центра у Нишу и ускоро почињу да раде, али још увек су на испомоћи одређени кадрови у ковид болници у Батајници и на вакцинацији.

‒ Ми смо почели од пре десетак или петнаест дана да враћамо полако заказивање по систему ИЗИС (Интегрисани здравствени информациони систем) и кренули смо што се оперативних грана тиче да радимо пацијетне малтене редовно. За све оне који су чекали оперативне захвате почели смо са радом. Видећемо, ја се надам да ће у наредних десетак дана то бити враћено потпуно у нормалну. Ми имамо проблем још са кадровима, јер је један део кадрова још у болници у Батајници. Из Ниша су нам се вратили анестезиолози и за који дан ће почети да раде редовно у болници. Имамо сестре које су ангажоване на вакцинацији ‒ објашњава др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу.

И поред повећања обима редовних послова, како каже први човек Опште болнице ковид служба неће бити укинута и пацијентима оболелим од ковида пружаће се неопходне услуге.

− Такође и део ковид особља остаје пошто ми ковид амбуланту нећемо укидати до даљњег, док не буде одјављена епидемија. И за грађане податак да ће ковид амбуланта у Клубу пензионера дома Јеленац радити и даље, без обзира што сада има неупоредиво мање прегледа. Ми то нећемо затварати баш из предострожности. Из тог разлога обим рада неће бити баш 100 посто, али ћемо вратити готово на нормалу ‒ поручио је др Видић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − five =