Возачи – опрез!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од данас па до недеље14. августа спроводе акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила. 

Како стоји у саопштењу МУП-а, Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. „пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система. 

Одређени број патрола снимаће брзину кретања без заустављања возача, а власници возила која буду снимљена у прекорачењу добиће на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.  

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и наглашава да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 лица. Од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано је више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.

Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =