Висок водостај није спречио Међународно такмичење

Висок водостај Бованског језера јесте отежао, али није спречио да се јуче одржи Међународни куп у спортском риболову „Трњане 2023”, и то по 14. пут.

У организацији Клуба спортских риболоваца „Трњане” из Трњана на овом екипном такмичењу у категорији лов рибе удицом на пловак окупило се 10 екипа, од којих су две дошле из иностранства, једна из Игала у Црној Гори, а друга из Велеса у Северној Македонији.

Такмичење је одржано на делу прве плаже Бованског језера, на такмичарској линији од само 100 метара и то је било једино место на целом језеру где се је могло одржати такмичење у врло отежаним условима.

− Протеклих двадесетак  дана је стално  падала киша која је подигла ниво језера за неколико метара, вода је поплавила све плаже и сва добра места где би нормално могли да пецају 30 такмичара, колико је било на овом такмичењу. И за време самог такмичења језеро је надошло око 30 центиметра − каже Мића Димитријевић, председник КСР „Трњане”.

Због свих ових околности такмичење се могло одржати само путем бокс пецања, у ком су три сата пецала истовремено сва три такмичара једне екипе. Такмичари на целој овој скраћеној писти су пецали на само три метра раздаљине један од другог.

У оваквим, такорећи, екстремним условима најуспешнија је била екипа „Отписани” из Сврљига са 3 секторска поена и 9.770 грама упецане рибе.

Другопласирана је била екипа ОСР „Нишава” из Ниша са 9 секторских поена и 6.270 грама рибе, док је треће место са 10 секторских поена и 5.840 грама упецане рибе заузела екипа ОСР „Гиборт” из Кладова.

Према традицији, победник је добио велики прелазни пехар, а све екипе су награђене пехарима, медаљама и дипломама.

Када је реч о појединачно најбољим такмичарима на писти, сва троица си из сврљишке екипе „Отписани”. Највише риболовачке среће имао је Милан Марковић са упецаних 3.580 грама рибе, други је Славиша Тошић са упецани 3.320 грама, док је трећепласирани Милан Тошић упецао 450 грама мање од другопласираног.

Иначе, свих 30 такмичара је упецало нешро више од 48 килограма рибе, што је солидан улов за ове отежане услове пецања, а углавном се пецала деверика, бодорка и понеки цверглан.

Како традиција налаже, после завршеног мерења улова, сви учесници овог такмичења су наставили дружење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 18 =