Више пара за зоне школа

Иако је на последњој седници, пре недељу дана, усвојен Програм рада Савета за безбедност саобраћај на путевима општине Алексинац за ову, 2021. годину, исти се јуче поново нашао пред члановима савета.

У Плану није нађена грешка, него се планирана средстава у висини од осам милиона динара увећавају, па ће сада Савет располагати са скоро 9 милиона и 314 хиљада динара. Разлика су неискоришћена средства у прошлој години и биће утрошена за уређење зона школа. Након овог усвајања о програму ће се изјаснити и Општинско веће на наредном заседању, а потом ће Савет моћи да крене са планираним радовима и са коришћењем срестава. Од ових планираних средстава, која се добијају од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје, половина ће бити утрошена на унапређење саобраћајне инфраструктуре, односно за уређење зона школа, док ће преостала средства Савет утрошити на унапређење саобраћајног образовања и на промотивне активности из области безбедности саобраћаја на путевима.

У наставку заседања прихваћен је захтев предузећа „Електроизградња Бајина Башта” а.д. за наизменичном регулацијом саобраћаја у улици Петра Зеца наредне седмице и то за време извођена радова, а на захтев месне заједнце Глоговица да се у зони школе поставе успоривачи саобраћаја, савет је одлучио да у наредном периоду одраде пратећу документацију за уређење зона школе, а када се стекну услови и да се иста уреди.

На крају заседања пред саветом се нашао захтев Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге” како би се решио проблем са регулисањем саобраћаја у зимском периоду у улицама: Пиварска, Радомира Вујошевића Ристе и Ратка Жунића. Током зимских месеци у овим улицама се забрањује одвијање саобраћаја и када је саобраћај могућ, па ово предузеће не може да врши послове изношења смећа. Савет је овом приликом одлучио да ангажује стручно лице које ће проценити да ли може да се постави допунски знак који омогућава одвијање саобраћаја када то услови дозвољавају и тако реше ове проблеме, али тек од наредне зиме.

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =