Вирус показао своје ћуди

Епидемијска ситуација на подручју општине када је у питању ковид-19  и даље је стабилна, али вирус повремено покаже своје ћуди. Уобичајено је за понедељак да је тада највећи број новооболелих у седмици. Овог пута је то био дан без заражених. Јуче, у понедељак, од 42 тестирана пацијента ни код једног није откривено присуство вируса корона. И то је изузетак када је у питању први дан у недељи.

Овог викенда забележено је одступање од још једног правила. У недељу је био необично процентуално велики број заражених. Од 37 особа са симптомима код њих 5 је откривен ковид-19. Резултати у осталим данима су били очекивани за ово доба године. У суботу је било двоје новооболелих од 60 тестираних, у петак у једном од 69 узорака је откривено присуство вируса, док су у четвртак од 59 прегледаних особа две биле заражене.

У среду је тестиран значајан број пацијената, њих 79, али је само један новооболели. У уторак, од 66 узорака у два је откривен вирус, а прошлог понедељка од 55 три узорка су била позитивна.

Очито да је и овај вирус на одмору, а у ком обиму и када ће се вратити остаје да се види. А можда је и човек почео да добија ову битку. За теоретичаре завере судбина вируса зависи наводно од моћника. А обичном човеку остаје да ужива у најављеном топлом лету, јер и овако од јесени га очекују многе бриге, око огрева, поскупљења, почетак школске године и још понешто.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =