Велико интересовање за бесплатан боравак основаца у Липовцу

Акција алексиначке локалне самоуправе и Установе за одмор и рекреацију деце  „Липовацˮ за бесплатан боравак ученика нижих разреда са подручја наше општине на рекреативној настави у природи добија све више на значају и од самих родитеља и образовних установа. Зато је и интересовање велико, па су капацитети већ скоро попуњени.

У априлу и почетком маја, у пет организованих група, већ је боравило око 300 ђака који су о трошку општине имали прилику да од понедељка до суботе уживају у природним благодетима којима је установа у Липовцу окружена. Родитељи су имали само трошак за надокнаду дежурства просветног радника, што је регулисано у оквиру школе из које је он.

Деци су обезбеђени оброци и смештај, као и разне активности које имају за циљ њихов боравак на отвореном, дружење и стварање позитивне атмосфере. Директорка Установе „Липовацˮ у изјави за наш медиј каже да се стиче утисак да су деца задовољна боравком и да након првог дана доласка и мало тугују за кућом, а у суботу када се враћају многа од њих исказују жељу да продуже боравак.

До сада су ову могућност бесплатног боравка користили ученици из алексиначких школа „Љупче Николићˮ и „Вожд Карађорђеˮ, суботиначке „Свети Саваˮ и житковачке „Вук Караџићˮ.

У наредном периоду наставу у овом објекту организоваће и групе из основних школа: „Стојан Живковић-Столеˮ из Трњана, „Јован Јовановић Змајˮ са Алексиначког Рудника и „Аца Синадиновићˮ из Лоћике.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 17 =