tihomir djordjevic

Велико интересовање уз стидљиве пријаве

Још недељу дана је остало до затварања конкурса за доделу Награде „Тихомир Р. Ђорђевић” за 2020. годину. Како кажу у организационом одбору, интересовање за ову награду је велико, али пријаве се шаљу студљуво, пре свега што ова награда носи звучно име научника из ове области. Они очекују да као и ранијих година, гро пријава пристигне неколико дана пре затварања конкурса.

Награда се додељује једном годишње истакнутом појединцу за свеобухватни научни и истраживачки рад у областима којима се бавио Тихомир Р. Ђорђевић као научник и истраживач, односно у областима етнологије, фолклористике и филологије.

− Током ове године дошло је до малих промена у правилнику за доделу награде „Тихомир Р. Ђорђевић”, па смо осим награде и записа који додељујемо чувару завичаја увели два прзнања, једно је Сестре Јанковић, а друго Владимир Ђорђевић. Циљ доделе ових пизнања је подсећање на лик и дело сестара Јанковић, Љубице и Данице, првих етнокореолога у Србији и Владимира Ђорђевића, брата Тихомира Ђорђевића. Предлог за признање може да поднесе било који члан организационог одбора, жирија, установе, појединци, институције са идејом да одамо признање људима који се баве научним радом у области етнокореологије и етномузикологије − каже Маја Радоман Цветићанин, директор Центра за културу и уметност Алексинац.

Пријаве се могу слати на e-mail адресу muzej@ckualeksinac.rs. Рок за достављање пријава је 01. септембар 2020. године.

Награда се додељује на свечаној академији у оквиру Дана Тихомира Р. Ђорђевића, највероватније последње недеље септембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 10 =