Veliko interesovanje publike za 5. Festival prvoizvedenih predstava

Do sada je za 5. Festival prvoizvedenih predstava, koji će u Aleksincu biti održan od 22. do 27. novembra, prodato 70 kompleta karata, a orgaizatori su odlučili da se rok za kupovinu ulaznica u kompletu produži do 15. novembra, od kada će moći da se kupe i pojedinačne karte. Prodajno mesto, biletarnica Doma kulture, ostaje isto, a cena karata je nepromenjena u odnosu na prethodne godine. Za jedno veče festivala potrebno je izdvojiti od 200 dinara za balkon do 400 dinara za prve redove, dok se za komplet karata za šest dana festivala plaća od 1000 do 2000 dinara.

Prema rečima saradnika Centra za kulturu i umetnost Miloša Paovića, među publikom vlada veliko interesovanje za ovaj pozornišni festival, pa se karte kupuju ne samo u Alesincu već i šire.

– Prodaja karata ide kao i svake godine. Iteresovanje je veliko za čitav festival, pošto su predstave podjednako kvalitetne, tako su i birane. Imamo zainteresovanih potencijalnih gledalaca iz okoline, ali i dalje od toga. Kad kažem okolina, mislim na Niš, Soko Banju, Kruševac, međutim, javljaju se i ljudi iz drugih gradova i rezervišu ulaznice. Nadam se da ćemo ove godine nadmašiti prošlogodišnji rekord, kada smo u jednom danu, na jednoj predstavi, imali 550 gledalaca, a ukupno na festivalu oko 5000 gledalaca.

Festival će otvoriti duo drama „Voz“ Zvezdara teatra. Pored ove, u sklopu takmičarskog dela biće izvedene i predstave „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Revizor za jugoistok“ Šabačkog pozorišta, „Valjevska bolnica“ Kruševačkog pozorišta i „Gde je nestao Harms“, Narodnog pozorišta iz Niša.

Poslednje večeri festivala u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Julije Cezar“ Kokana Mladenovića. Rađen po Šekspirovom delu, ovaj kontroverzni komad, koji govori o revoluciji i političkom prevratu, premijerno je izveden u Svilajncu, jer ga nijedno beogradsko pozorište nije htelo na svom repertoaru.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 1 =