Veliki uspeh “Malih pčelica”

U prisustvu brojnih zvanica i gostiju, među kojima su bili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i narodni poslanik Dalibor Radičević, u subotu je u Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini održano “Veselo kulinsko leto”. Reč je o tradicionalnoj, osmoj po redu,  sportsko-zabavnoj manifestaciji za osobe sa smetnjama u razvoju, na kojoj su učestvovali predstavnici šest ustanova.

Ekipe su se nadmetale u pikadu, poligonskoj igri, skoku u dalj, slobodnim bacanjima na koš, šutiranju na gol, ubacivanju loptica u korpu preko zida i u nadvlačenju konopca.  U takmičenju su učestvovali i vaspitači koji su šutirali na koš sa linije za tri poena.

Ministar za rad Zoran Đorđević i narodni poslanik Dalibor Radičević prisustvovali su manifestaciji u Kulini

Kao i lane, sa 42 boda opet su  najuspešniji bili predstavnici Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” iz Kragujevca. Drugo mesto sa 33 boda osvojila je ekipa Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ iz Stamnice kod Petrovca na Mlavi, dok su  se na treću poziciju, sa 31 bodom,  plasirali takmičari iz Ustanove za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ iz Velikog Popovca.  Četvrto mesto sa 30 bodova pripalo je domaćinima, Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini. Na peto mesto plasirao se Dom iz Jabuke kraj Pančeva sa 26 bodova, a na šestu poziciju sa 22 boda ekipa Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ iz Sremčice.

Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto ekipe su nagrađene medaljama i peharima, a svi ostali takmičari dobili su medalje. Priznanja su uručili pomoćnik ministra Miloš Janković i direktor Doma u Kulini, mr Vojkan Stanojević.

U sklopu “Veselog kulinskog leta” organizovan je i bogat prateći program. Članice udruženja “Radinost” iz Aleksinca i “Super žene“ iz Tešice priredile su izložbe narodne radinosti i kulinarskih specijaliteta ovog kraja,  a nastupili su i članovi folklornog ansambla KUD “Dejan Jovanović Deša” iz Tešice i vokalna solistkinja Aleksandra Mladenović iz Čokota.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + three =