Велики петак у aлексиначким трговинама

Пред надолазећи велики празник Васкрс и уочи до сада најдуже забрани кретања у борби против ширења корона вируса, очекиванa је права потрошачка навала. Међутим, по причама трговаца, било је купаца, али мање него претходних дана када су радници у трговинама и буквално „падали” с ногу. Све је спласнуло већ у подне, а да је пре 14 сати на улицама био мали број грађана показује и ова фотографија снимљена у то време. При крају радног времена било је у понуди свих потрепштина. Додуше, нисте могли да бирате 20 врста хлеба, али ове животне намирнице је било довољно. Нисте могли у свакој радњи да нађете црвену боју за фарбање јаја, али је било других. Све у свему, биће довољно робе и после празника, јер ће трговци нешто из магацина попунити, а пристизаће и нове испоруке.

Очито да су се Алексинчани на време снабдели неопходном робом не чекајући задње тренутке. Раније је била обрнута ситуација. Изгледа да је корона вирус почео да мења наше навике. Да ли трајно или привремено, видећемо. Сигурно је само једно – ништа више неће бити исто као пре короне.

А можда смо се заситили куповине и стварања резерви или су нас мало „примирили” подаци да је све више потврда о оболевању наших суграђана од КОВИДА – 19. Било како било, добро је да храбро издржимо и овај период изолације и да у добром здрављу дочекамо следеће дане, недеље, године и деценије. Победиће живот. Али морамо да га мало више поштујемо, него што смо то чинили у претходним деценијама наших страдања и патњи. Храбро да, али разумно.

Срећно у овим празничним данима од срца и искрено од редакције Ал прес.рс.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =