Велики аплауз за „Хип-хоп шајкачуˮ

Синоћ је у Дому културе одржан јавни час полазника старије групе Школице глуме Градског позоришта „Театар 91ˮ. Под редитељском палицом професора српског језика Предрага Барјактаровића, млади глумци одиграли су „Хип-хоп шајкачуˮ аутора Срђана Живковића и на крају представе заслужили велики аплауз.

‒ Публика каже да је било забавно, деца су уживала, вели водитељ Школице глуме Предраг Барјактаровић. – Од првог октобра окупљали смо се два пута недељно, а последњих месец дана у великој сали смо били готово сваки други дан. С обзиром на велики број деце, а мали број улога, урадио сам адаптацијуводећи рачуна да буде у основном духу текста. У Школици глуме деца не уче само говор и покрет, већ су у овој представи први пут пробали и да играју и певају. Рад на овој представи је био лакши у односу на претходне, јер је група компактнија. Та деца су већ била у Школици глуме тако да су знали систем рада и шта се од њих захтева, наглашава наш саговорник.

За неколико дана, тачније у уторак, 21. jануара, јавни час имаће и полазници млађе групе Школице глуме. На сцени Дома културе они ће одигратипредставу „Бајкe за велике и малеˮ у адаптацији и режији Алексе Токића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − 1 =