Većnici razmatrali izmenu pravilnika o sistematizaciji Opštinske uprave i doneli odluku o raspodeli sredstava medijima

Članovi opštinske vlade Aleksinac, na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća, još jednom su razmatrali izmenu i dopunu Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave. Ovim izmenama Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj ubuduće neće funkcionisati kao odeljenje, već kao jedan od odseka Odeljenja za privredu.

Na osnovu usvojnih izmena, Odsek za lokalni ekonomski razvoj imaće rukovodioca i još šest zaposlenih na raznim poslovima, od registracije privrednih subjekata do administratora informativnih tehnologija. U sklopu ovog Odseka radiće i Kancelarija za mlade, koja će imati profesionalnog koordinatora.

dejan_milosevic_nacelnik11
Dejan Milošević, načelnik

Najnovijim izmenama sistematizacije radnih mesta u Opštinskoj upravi, arhivske poslove obavljaće jedan izvršilac za razliku od dosadašnja dva. Ove izmene, koje je usvojilo Opštinsko veće, predložio je načelnik Opštinske upave Opštine Aleksnac Dejan Milošević, kako je jednom prilikom objasnio, radi racionalizacije lokalne uprave i njenog efikasnijeg rada.

Većnici su dali saglasnost i za korišćenje poslovnog prostora u zdravstvenoj ambulanti u Kormanu Apoteci Niš, koja je i ranije radila u ovoj zgradi, ali zbog novih zakonskih propisa moralo je doći do proširenja poslovnog prostora.

I ova sednica opštinskog veća nije mogla da prođe bez vansudskih poravnanja sa građanima koji su doživeli ujed pasa lutalica. Psi lutalice ovoga puta bili su nasilni prema građanima iz Aleksinca, Donjeg Adrovca, Lužana, Katuna, Žitkovca i Dobrujevca. Agresivnost pasa u sedam slučajeva opštinu je koštala 245.000 dinara, pošto je nadoknada pojedinačno iznosila od 33.000 do 41.000 dinara.

Opštinsko veće je usvojilo i izveštaj o realizaciji odobrenih projekata u oblasti javnog informisanja, koji su sufinansirani sredstvima iz budžeta opštine Aleksinac u 2015. godini, kada je medijima dodeljeno 500 hiljada dinara. Veće je prihvatilo i predlog stručne komisije za raspodelu sredstava iz opštinskog budžeta medijima, pa je usvojilo rešenje po kome je podržano 13 od 17 pristiglih projekata u vrednosti od 3.000.000,00 dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =