Većnici o amandmanima na predlog budžeta za 2017. godinu

Opštinsko veće opšine Aleksinac se na današnjoj sednici izjasnilo o šest amandmana podnetih na Predlog budžeta opštine za 2017. godinu. Opštinska vlada odbacila je amandmane podnete od strane predsednika opozicione odborničke grupe “Odgovorno za Aleksinac” Bobana Ranđelovića, koji je predložio da se ne da saglasnost na programe poslovanja Javnih komunalnih preduzeća “Komunalne usluge” i “Vodovod i kanalizacija”, kao i na program korišćenja subvencija Javnog preduzeća za puteve i stambeno-komunalnu delatnost za narednu godinu.

Predsedavajući veća, predsednik opštine Nenad Stanković, predlažući većnicima da ne usvoje podnete amandmane, kazao je da su subvencije potrebne Preduzeću za puteve kako bi se ono tehnički ojačalo za ispunjavanje programom predviđenih poslova. Parama iz budžeta bile bi kupljene dve polovne mašine, grejder za održavanje atarskih puteva i kamion nosivosti 25 kubika za transport asfaltne mase i ostalog tereta, a koji bi se i u zimskim uslovima uz nabavku raonika koristio za čišćenje puteva. Stanković je pohvalno govorio o poslovanju ostala dva javna preduzeća, koja po njegovom mišljenju od 2013. godine ne koriste subvencije, dodajući da ne vidi razlog zašto se ne bi podržali njihovi programi rada za narednu godinu.

Obrazlažući zašto opštinska vlada ne treba da prihvati amandman odbornika Bobana Ranđelovića kojim je predloženo da se za čuvanje pasa lutalica „Komunalnim uslugama“ umesto 11 dodeli 5 miliona dinara, predsedavajući Stanković je rekao da je zakonska obaveza lokalne samouprave da se stara o psima lutalicama i da je u ovoj godini za te potrebe već izdvojeno oko 10 miliona i 600 hiljada dinara, tako da je predložena cifra za sledeću godinu realna.

Pred odbornicima Skupštine opštine Aleksinac na sutrašnjoj sednici naći će se i dva amandmana, koje je predložilo Opštinsko veće. Jedan od njih podrazumeva da kod projekata održavanja stambeno-poslovnih prostorija, koji će se finansirati iz budžeta, stoji „Održavanje stambeno poslovnih prostorija i fasada i rekonstrukcija poslovnih prostorija u Tešici“. Drugim amandmanom predloženo je da se sredstva od milion dinara preusmere za deo levoobalnog nasipa Južne Morave.

Većnici su podržali i kadrovski plan opštine Aleksinac za 2017. godinu o čemu će konačnu reč takođe dati odbornici Skupštine opštine Aleksinac na sutrašnjoj sednici. Početkom ovog meseca ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi je 136, od toga 105 službenika i 31 nameštenik. U upravi je i četvoro zaposlenih na određeno vreme zbog povećanja obima posla.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + fifteen =