Uspeh karatista “Šumatovca” na turniru u Čačku

U  subotu je u Čačku održan tradicionalni karate turnir „Čačanski pobednik“, na kome su učestvovali i takmičari aleksinačkog  Karate kluba „Šumatovac“. Aleksinčani su osvojili 12 medalja i to  tri  zlatne,  tri  srebrne i  šest bronzanih.

Najsjajnije odličje u katama osvojio je Ivan Udovičić. On je ujedno i dobitnik plakete za najboljeg  karatistu u 2016. godini  u kategoriji takmičara  rođenih  2002.  godine.

Ivan Udovičić
Mladi karatista Ivan Udovičić

Zlato u katama pojedinačno osvojila je Isidora Stanković, kao i kata tim koji su činili: Danilo Vučević,Teodora Pavlović i Kristina Pavlović. Srebrne  medalje pripale su: Martini  Đorđević, Teodori  Pavlović i Kristini  Pavlović, a bronzane: Ani  Milčić, Mateju  Anđelkoviću, Filipu Anđelkoviću, Andriji  Zlatanoviću,  Aleksi  Zlatanoviću  i Danilu  Vučeviću.

Ovo je bio zajednički turnir Šotokan karate Federacije i Srpske karate unije, a nastupilo je 350 takmičara iz 25 klubova.

– Naši članovi ove godine osvojili su ukupno 57 medalja, odnosno 11 zlatnih, 17 srebrnih i 29 bronzanih. U odnosu na predhodne, ove godine smo učestvovali na manjem broju nadmetanja, ali sa većem brojem takmičara. Posebno sam zadovoljan  rezultatima naših članova na Prvenstvu države u Čačku i Kupu Srbije u Požarevcu – kaže Dejan Vuksanović,  predsednik Karate kluba “Šumatovac”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =