Вечерас се подиже завеса

Завеса четвртог Зипо феста подиже се вечерас и алексиначка најмлађа публика ће у представама уживати током пет фестивалских дана.

До недеље малишани ће моћи сваког дана од 19 сати да погледају представе које су ушле у овогодишњу селекцију, а част да отвори овогодишњи фестивал има Краљевачко позориште са представом „Пинокио каквог још нисте видели”.

Реч је о представи за малишане која је рађена по тексту Пеђе Трајковића и представља педесетпетоминутну авантуру модерног Пинокија, детета-робота, који помаже усамљеном чика Ђолету, столару у пензији.

Сутра је на репертоару представа „Кли и Клак” Чича Мичиног позоришта из Београда, а у среду „Чаробњак из Оза” врањанског позоришта „Бора Станковић”.

Овогодишњи селектор фестивала је глумица Јелена Стајковац, а која је представа најбоља одлучиваће трочлани жири који чине Бранислав Недић, дипломирани драматург – директор Крушевачког позоришта, Александар Пејаковић, дипломирани позоришни редитељ из Бања Лука и Цветин Аничић, дипломирани глумац – луткар из Шида.

Како је у сали ограничен број места представе ће бити емитоване преко интернета, а организациони одбор је одлучио да је улаз на представе за заинтересоване током фестивала бесплатан.

Извор фотографија: Градско позориште “Театар 91”.

Представу “Пинокио каквог још нисте видели” можете пратити и путем YouTube линка:

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =