Вечерас на алексиначкој сцени: Белоруски уметници у „Ани Карењинојˮ

Позоришна публика у Алексинцу вечерас ће имати јединствену прилику да ужива у глумачким умећима уметника из Белорусије, међу којима су и истакнуте глумачке личности у тој земљи. Они ће на сцени Дома културе извести музичку драму „Карењина”, рађену по чувеном роману великог руског писца Лава Толстоја.

Представа „Карењина” је ново дело популарног белоруског пројекта „ТриТформаТ” на чијем је челу заслужна уметница Републике Белорусије Вера Пољакова-Макеј. Премијерно изведена у Минску крајем прошле године, представа је побрала бројне позитивне критике позоришних зналаца из Белорусије.

Као композитор у овој продукцији наступила је Московљанка Дарја Гарбузњак, а музичари Председничког оркестра Републике Белорусије постали су њени пуноправни коаутори. ,,Карењинаˮ је већ трећи заједнички пројекат популарне минске трупе и талентоване младе руске редитељке Татјане Самбук: раније су већ креирали представе „Три сестре” и „Кнегињица Мери”.

„Карењина” ће бити титлована на српском језику, а у представи играју поред већ поменуте Пољакове, познати позоришни и филмски глумци са тих простора Александар Тимошкин, Дмитри Егоров, Алесја Пухова, Јуриј Баранов, Дмитри Климович, Маргарита Киселите и Глеб Ракитин.
Белоруска интерпретација овог ванвременског класика синоћ је већ представљена српској публици наступом на сцени Опере и театра Мадленианум у Београду, а вечерас, 13. септембра, биће изедена од 20 сати у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

Цена улазнице је 300 динара, док је за ученике 150 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 13 =