Вечерас на АЛЕФ-у: Концерт традиционалне музике Балкана

Након једног дана паузе, у наставку овогодишњег програма Алексиначког летњег фестивала (АЛЕФ), вечерас на програму је концерт музичког састава „Калем”. Ову етно музичку групу чине двојица врсних музичара Стефан Илић (певач, виолиниста и композитор) и Душан Поповић Липовац (гитариста и композитор).

Калем је састав, настао 2017. године, који изводи традиционалну музику балканских простора, одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи, а то је приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува.

Након четири године активног наступања широм Србије, изашао је њихов дебитантски албум сачињен од ауторских песама, инструментала и обрада традиционалних песама под називом „Месече” у издању „Multimedia Music”.

Концерт је на програму од 20 сати, а место одржавања је Велика сала Дома културе.

У наредним данима у оквиру програма Алексиначког летњег фестивала очекују нас и три промоције књига. Сутра од 20 сати у дворишту Завичајног музеја биће представљена прва и то књига „Како сам смршао 60 кила (без таште и хероина)” аутора Миодрага Стошића, познатог сатиричара и водитеља Радија Београд 202.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − 5 =