Вечерас финале у малом фудбалу

Олимпијске сеоске игре на подручју општине Алексинац настављене су у петак и током викенда такмичењима у малом фудбалу, шаху, пикаду и народном вишебоју.

У малом фудбалу, у оквиру Ц групе, у петак су у Корману одмериле снаге екипе овог села и Радевца. Радевчани су победили чак са 11:1 и пласирали се за општинско финале које ће се одржати вечерас од 18 сати на Стадиону за мале спортове „Младост“ у Алексинцу. Осим екипе Месне заједнице Радевац за финале су се пласирале екипе које су победници у А и Б групи, тимови из месних заједница Катун и Прћиловица.

У Корману је требало да се у суботу одржи такмичење у шаху, али како се у заказано време није појавила ниједна екипа за републичко финале у мушкој и женској конкуренцији пласирале су се екипе Месне заједнице Корман.

Такмичење у пикаду, које је у недељу одржано у Тешици, окупило је четири екипе у мушкој и две у женској конкуренцији. У конкуренцији мушараца на црту су изашле екипе месних заједица Тешица, Лоћика, Лужане и Врћеновица, док су се у женској конкуренцији такмичиле екипе Тешице и Врћеновице. Победници су Лоћика у мушкој, и Врћеновица у женској конкуренцији.

Врћеновица је победник у народном вишебоју пошто је у недељу у обе категорије, мушкој и женској, убедљиво савладала домаћина такмичења, екипу Месне заједнице Лужане.

Наредног викенда у Алексинцу ће бити одржана такмичења у још четири дисциплине, у стрељаштву, баскету, рукомету и одбојци, чиме ће бити окончан овогодишњи циклус Олимпијских сеоских игара на подручју општине.
Као и до сада, ову традиционалну спортску манифестацију организује Спортско-рекреатини центар Алексинац (СРЦА).

Фотографије: Срба Миловановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =