Радионице за оснаживање маргинализованих група

Крајем прошле недеље реализована је последња од три едукативне радионице намењене оснаживању ромске популације и других маргинализованих група у алексиначкој општини. Радионице је организовала овдашња организациј Друштво за развој креативности у склопу пројекта „Знањем до платеˮ.

Циљ овог пројекта је повећање запошљивости Рома и других маргинализованих група у алексиначкој општини кроз едукацију и инклузивни пакет подршке. У том контексту специјализоване радионице које су у три наврата реализоване за укупно 60 учесника и учесница, обухватале су теме као што су писање биографије, упознавање са субвенцијама НСЗ и локалне самоуправе за самозапошљавање и писање бизнис плана. У склопу поменутог пројекта корисницима се до краја пројекта пружа менторска и психолошка подршка.

Пројекат „Знањем до плате” имплементира се у склопу Програма Немачке развојне сарадње Инклузија Рома и других маргнинализованих група у Србији који спроводи ГИЗ, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 18 =