Важно: Почиње подела кукуруза, рок итиче 28. марта

До краја месеца марта на 267 алексиначких пољопривредника биће подељено 550 тона кукуруза као помоћ ресорног министарства због прошлогодишње суше.

Након што је у име алексиначке локалне самоуправе председник општине Далибора Радичевића потписао Уговор са изабраним превозником „Ауто кодекс плус” д.о.о. из Београда, за услугу превоза од Платичева до Бобовишта, данас треба да стигну прве количине меркантилног кукуруза код складиштара.

Када прве количине кукуруза буду допремљене у Алексинац, складиштар ће позивати пољопривреднике да преузму кукуруз и према најави, он ће овдашњим пољопривредницима бити дељен највероватније од сутра. Обавеза пољопривредника је да, када стигне кукуруз и кад буду позвани, дођу са одговарајућим превозом и преузму га.

Сви пољопривредни произвођачи који су преко Јавног позива остварили право за меркантилни кукуруз као подршку млечном говедарству, а који још нису потписали овлашћење складиштару за преузимање кукуруза у њихово име, треба да у што краћем року то одраде у Служби за пољопривреду Одељења за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду у канцеларију број 32 Општинске управе, а од документације је потребно да са собом понесу потврду коју су добили од ПССС Ниш и личну карту.

Иначе, дистрибуција кукуруза треба да буде завршена до краја месеца, тачније до 28. марта, а пољопривредници који не потпишу овлашћење губе право на кукуруз.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =