Важно: Дозвољена шалтерска продаја хране и пића

Председник општине и командант Штаба за за ванредне ситуације општине Алексинац Далибор Радичевић је нашој редакцији вечерас проследио тумачење коме је дозвољена шалтерска продаја хране и пића. Ово саопштење ради аутентичности у потпуности преносимо.


Генерални секретаријат Владе , дао је мишљење о примени  Уредбе  о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID – 19, препорука Кризног штаба, у коме стоји да шалтерска продаја хране и пића, у том смислу, не спада у област угоститељства, која обухватају продају хране и пића (ресторани, кафићи, барови, клубови, сплавови, шалтери и киосци за продају хране и пића и сл.).
 
Напомена је да се МОРАЈУ поштовати све друге превентивне, епидемиолошке мере, као и да ресторан мора бити затворен за рад са странкама У НЕПОСРЕДНОМ КОНТАКТУ. Део објекта у којем се седи и послужује, МОРА БИТИ ЗАТВОРЕН, а део објекта који има шалтер за директну, непосредну предају хране купцу, може радити.
 
Уколико је делатност таква да подразумева услуживање, тако што ће купци/корисници боравити дуже времена (дуже од 15 минута), у затвореном простору, без маски и на одстојању од минимум 1,5 метра, онда је такав објекат НЕБЕЗБЕДАН
 
Ове мере ступају на снагу одмах.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Google).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + four =