Важан конкурс и за Алексинчане: Три милиона евра бесповратних средстава за бизнис

У оквиру Развојног програма „EU PRO PLUSˮ који финансира Европска унија, а спроводи се у сарадњи са Министарством за европске интеграције Републике Србије, објављен је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

Европска унија ће са укупно три милиона евра кроз набавку опреме и увођење услуга подржати предузећа која су регистрована између 1. јануара 2016. и 31. децембра 2020. године и баве се производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке. Све са циљем отварања нових радних места и доприноса расту и развоју микро и малих предузећа, као и повећања њихове конкурентности.

Право учешћа на јавном позиву имају предузетници, микро и мала предузећа која су регистрована за производну делатност или пружање услуга (увођење стандарда, унапређење технолошких процеса, сертификација и сл.), у једној од 99 локалних самоуправа укључених у реализацију програма „EU PRO PLUSˮ. Међу њима је и општина Алексинац.

Појединачни износ бесповратних средстава по пројекту је од 10.000 до 40.000 евра , уз обавезу обезбеђивања сопственог учешћа у инвестицији од минимум 20, односно 15 одсто  за апликанте који припадају општинама у четвртој категорији развијености.

Друштвено одговорне активности које доприносе локалним заједницама су обавезни део свих предлога пројеката који буду одобрени за финансирање. Све информације о позиву и обрасци за подношење пријаве доступни су на интернет страници www.euproplus.org.rs, а рок за достављање предлога пројеката је 30. јун 2022. године.

За све заинтересоване, потенцијалне кориснике, биће организоване инфо-сесије током маја и јуна месеца 2022. године, као и две онлајн инфо-сесије. Док се за сва питања и појашњења могу обратити путем обрасца за постављање питања који је доступан на интернет страници програма „EU PRO PLUSˮ.

Заинтересовани предузетници, микро и мала предузећа информације о позиву могу добити путем мејла, постављањем питања на обрасцу, или на бројеве телефона канцеларија „EU PRO PLUSˮ, (011 344 1106 и 011 344 1048) у Београду, Новом Пазару (020 337 300), Нишу (018 246 126) и Врању (064 877 00 63).

Насловна фотографија: Еу Про Плус.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + nineteen =