Васкрс у Житковцу: Порта цркве испуњена људима, најмлађи учествовали у „туцијади”

Обележавање Васкрса у храму Светог Архангела Гаврила у Житковцу почело је јутарњом литургијом, након које се причестило око 150 верника, а настављено у порти цркве такмичењем у туцању васкршњим јајима.

Пре почетка такмичења за које је владало велико интересовање код најмлађих, присутне малишане, родитеље и мештане овог места поздравио је свештеник јереј Милан Живановић.

Од четрдесетак пријављених малишана након неколико кругова елиминацијa у финале су се пласирале Милијана Ристић и Сара Живковић. Више среће имала је Милијана Ристић.

Овом приликом изабрано је и најлепше васкршње јаје као и најлепши цртеж на тему Васкрса. Најлепше јаје украсила је Софија Крстић, док је најлепши ликовни рад насликао Андрија Кованџић. Најуспешнији такмичари награђени су пригодним поклонима, а захвалнице су добили сви учесници такмичења. Овом приликом уручена је и награда најмлађем учеснику овогодшњег обележавања Васкрса, а то је била Јована Јовановић.

Обележавање Васкрса културно-уметничким програмом оплеменили чланови Културно уметничког друштва „Младост” из Житковца.

Овогодишњи програм обележавања Васкрса организовала је Црквена општина Житковац у сарадњи са Удружењем стваралаца у култури „Завичај” и Културно уметничким друштвом „Младост”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − thirteen =