Вашар у знаку припрема за школу

Српска православна црква обележава данас празник Успење Пресвете Богородице, или Велику Госпојину – Госпођиндан. Овај празник познат је као празник мајки и деце. Њиме се завршава двонедељни Госпођински пост, један од четири велика (вишедневна) поста у Православној Цркви.

Данас, на овај празник, у Алексинцу је вашар, а као и ранијих година тезге су постављене улици између Моравице и Градског стадиона и она ће бити затворена за саобраћај до краја вашара.

Као што традиција налаже, на тезгама се пре свега налазе школски прибори и гардероба за децу. Ово је јединствена прилика да родитељи, по колико-толико приступачним ценама, обезбеде своје малишане за почетак нове школске године која почиње крајем ове седмице. Међутим, и поред обиља артикала за најмлађе, како овај вашар пада непосредно пре почетка јесени, ни овог пута није изостала понуда свих оних помагала за припремање зимнице.

Након овог, сви они који нису стигли да набаве нешто од данашње понуде, могу то учинити на наредном алексиначком вашару кроз два месеца, 27. октобра, последњем у овој години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 5 =