Štab

Ванредно стање остаје: Овог лета без вашара, коцкарнице радиле и ноћу

Иако се епидемиолошка ситуација стабилизује, подаци о броју заражених на подручју општине Алексинац указују да нема месту опуштању. Зато је општински Штаб одлучио да на снази буду мере уведене приликом проглашења ванредне ситуације ради спречавања и сузбијања заразне болести ковид-19.

И даље се забрањује окупљање више од пет особа, уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере заштите, а у затвореним просторијама је обавезно ношење маски и ограничен број особа како би се испоштовала дистанца од два метра. У складу са том одлуком, подржан је и предлог Одељења за привреду да се у Алексинцу 28. августа не одржи Великогоспојински вашар.

Štab

Штаб је новим закључком појаснио ранију одлуку да се ограничи рад угоститељских објеката, кафића, барова, ресторана, хотела-хотелских ресторана, кладионица које пружају угоститељске услуге, сала за организовање прослава и дечијих играоница на територији општине Алексинац и то у затвореним објектима од 7 до 20 часова, док се рад у отвореним просторима-баштама ограничава од 7 до 23 часа.

Наиме, коцкарнице у граду које нису служиле пиће су, по причи инспекцијских служби, сматрале да се ови закључци не односе на њих и поједине су радиле до јутра, односно до четири сата. Чланови Штаба су сматрали да рад ових објеката ограничава и републичка и општинска одлука, али су донели још један Закључак којим се изричито рад коцкарница, слот клубова, кладионица у затвореном простору ограничава до 7 до 20, а на отвореном до 23 сата.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + six =