Вакуп je најбољи

Сеоске игре Спортског савеза Србије, сада се може рећи традиционална манифестација коју заједнички организују Спортски савез општине Алексинац и Спортски савез Србије, одржана је у суботу на теренима за мале спортове Основне школе „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику.

После поздравне речи председника Спортског савеза општине Немање Петровића, Сеоске игре је отворио председник Општине Алексинац Далибор Радичевић.

– Морам да искористим прилику и похвалим Алексиначки Рудник за саму организацију овог такмичења. Желим вам да проведете леп дан и да ово, пре свега, буде дружење, а нека најбољи победи − казао је, између осталог, Радичевић.

Екипе из Кормана, Доњег Сухотна, Вакупа и Алексиначког Рудника, такмичиле су се у 10 спортских дисциплина, и то: у фудбалу, одбојци, шаху, бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, затим у обарању руку, скакању у џаку, скоку удаљ, као и на полигону спретности.

Највећи број бодова, укупно 44, освојила је екипа Вакупа, Алексиначки Рудник је на другом месту са 29 бодова, треће је Доње Сухотна са 22 бода, док се на четврту позицију пласирао Корман са 18 бодова. Од 10 такмичарских дисциплина Вакуп је тријумфовао у шест (надвлачење штапа, бацање камена, шах, надвлачење конопца, одбојка и обарање руку), Алексиначки Рудник је победник у малом фудбалу и на полигону спретности, а Доње Сухотно у скоку удаљ и трци у џаковима.

− Такмичење је протекло у најбољем реду. Честитам Вакупу на заслуженој победи и желим да нас достојно репрезентује на регионалном такмичењу чији ће датум и место одржавања бити саопштени када се заврше сва општинска такмичења − изјавио је за наш портал Немања Петровић, председник Спортског савеза општине Алексинац.


Корман први победник

Ове године Сеоске игре Спортског савеза Србије на подручју алексиначке општине одржане су трећи пут.

Победник првих Сеоских игара ССС, које су 2022. године одржане у Житковцу, био је Корман, а осим Кормана учествовале су и екипе из Тешице, Врћеновице и Мозгова.

Друге по реду Сеоске игре одржане су прошле године у Трњану. Поред домаћина, надметале су се и екипе из Мозгова, са Алексиначког Рудника и из Врћеновице која је била најбоља. 

Прошле године Алексинац је био домаћин регионалног такмичења Сеоских игара.


Фотографије: Немања Петровић, Милан Влајић (Алпрес.рс)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =